GoodHabitz en PPZ zijn samenwerkingspartners

EINDHOVEN - GoodHabitz en Profportaal Zorg (PPZ) werken vanaf vandaag officieel samen en dat wordt gevierd in het Philips Stadion. De samenwerking is een logische stap: de ideeën die beide organisaties hebben over leren komen sterk overeen en het aanbod van de partijen versterkt elkaar. Zie ook de video onderaan dit bericht.

Milan Hofmans, Country Director van GoodHabitz Nederland: “Dit is een prachtige samenwerking. Een grote groep klanten van PPZ was namelijk al klant bij GoodHabitz en daarnaast biedt deze stap veel kansen voor andere zorginstellingen. En onze diensten vullen elkaar mooi aan. PPZ verzorgt het vakspecifieke deel en wij vullen dat aan met ons brede trainingsaanbod, zodat medewerkers ook kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en algemene vaardigheden.”

Directeur Marjolein Schouten van Profportaal Zorg vult aan: “De aanpak en methodiek van GoodHabitz is voor PPZ een belangrijke aanvulling op onze meer vakinhoudelijke producten, omdat ze inspelen op nieuwsgierigheid en de intrinsieke motivatie van onze medewerkers. De manier waarop GoodHabitz de cursist uitnodigt om te leren, spreekt ons erg aan. De inspirerende, hedendaagse content en hun aanvullende diensten zoals de organisatiecoach is ontzettend waardevol. Samen kunnen we complete leerpaden maken rondom belangrijke onderwerpen in de zorg.”

Niet alleen GoodHabitz en PPZ zelf zijn blij met de samenwerking. Vanuit de zorg klinken ook positieve geluiden. We spraken Miriam Gossens, Coördinator Opleidingen bij Envida, Mirna Noorlander, Adviseur Leren & Opleiden bij QuaRijn, Patricia Coret, Coördinator van Bernhovenleert bij Ziekenhuis Bernhoven en Marcia van de Wetering, Adviseur Leren Academie bij Maxima Medisch Centrum over deze samenwerking.

Miriam: “Bij Envida willen we medewerkers tijdens hun werkzaamheden voortdurend uitdagen en prikkelen hun vakbekwaamheid op peil te houden. Om dat te bereiken willen we interventies inzetten die herkenbaar zijn en dicht bij de praktijk staan, zodat je ze als het ware morgen kunt toepassen als je er gisteren over gehoord hebt.”

Ook Mirna van QuaRijn is enthousiast. “Het mooie aan de samenwerking met Goodhabitz is dat we écht samenwerken. De GoodHabitz-coach die constant met je meedenkt is daar een goed voorbeeld van, maar ook met andere zorginstellingen die zijn aangesloten bij PPZ denken we na hoe we de trainingen van GoodHabitz het beste kunnen inzetten binnen onze organisaties. We gaan op zoek naar de beste manier om online trainingen te integreren in bestaande programma’s. Tijdens onze ‘Sterk in je Werk’-week promoten we bijvoorbeeld trainingen als ‘Vitaliteit’ en ‘Stress is fijn’.”

Patricia: “Verschillende afdelingen hebben natuurlijk verschillende opleidingsvragen. Zo worden zorgprofessionals bij Bernhoven veel verplicht geschoold binnen hun vakgebied, terwijl de opleidingsbehoeften van administratief personeel en stafleden vaak over het hoofd worden gezien. Daarnaast zien we dat teamleiders vaak worstelen met vragen over teamwork, de balans tussen werk en privé en managementvaardigheden. GoodHabitz heeft een aanbod dat aansluit bij ieders behoefte: van softskills tot mindfulness en meer praktische trainingen zoals scrum, lean en de MS Office-trainingen.”

Ook Marcia sluit zich hierbij aan: “We werken inmiddels 1,5 jaar samen met GoodHabitz en we merken dat het grote aanbod goed aansluit bij de diversiteit van vragen en doelgroepen binnen het Maxima Medisch Centrum. Onze volgende stap is om de online trainingen meer blended in te gaan zetten.”

Wil je meer weten over de samenwerking en wat die precies inhoudt voor de leden van Profportaal Zorg? Neem dan contact op met GoodHabitz of coöperatie PPZ.