Skip to content
Menu

PPZ-ledendag: sessies digitale transformatie en AI toegevoegd

Veranderingen in de wereld van L&D

Bijeenkomst

Op 4 oktober organiseren we onze jaarlijkse ledendag. Dit jaar staat de dag in het teken van Leren 3.0. Aan het programma, zijn nóg twee mooie sessies toegevoegd.

De vraag; ‘Omarm jij de digitale transformatie in leren en ontwikkelen al?’ is het startpunt van de presentatie van Jeroen Krouwels. Onze gasten ontdekken in zijn inspiratiesessie een nieuw perspectief op leren en ontwikkelen in het digitale tijdperk. In zijn verhaal maakt Jeroen gebruik van zijn persoonlijke en professionele ervaring. Hij pleit voor een nieuwe visie op leren en opleiden in een technologisch gedreven wereld. Jeroen weet op inspirerende wijze te duiden hoe we anders naar leren en opleiden kunnen kijken en wat dat betekent voor onze rol als L&D professionals.

In de andere inspiratiesessie nodigen Vivian Heijnen en Jos Arets onze leden uit om een duik te nemen in de wereld van AI en te zien hoe het L&D kan veranderen. Met AI kunnen we sneller en beter leren én krijgen we extra hulp bij ons werk. Dit zijn twee grote pluspunten voor iedereen in L&D. Maar dat is nog niet alles. Ze laten ook zien hoe AI ons kan helpen nog beter ons werk te doen. Dit heet 'performance augmentation'. Het is een nieuwe manier van leren en werken zoals we die nog niet kenden. Samen kunnen we hiermee dingen doen die we eerder niet voor mogelijk hielden.

Over Jeroen Krouwels;

Aan den lijve heeft hij ondervonden wat digitale transformatie betekent en hoe je er leiding aan geeft, maar ook wat de ontwikkeling van technologie betekent voor wat we leren, waar en wanneer we leren en hoe we leren. Al meer dan 15 jaar is hij als gast-docent betrokken bij de post-bachelor E-learning bij de Foundation for Corporate Education (Kessels & Smit) en bij diverse cursusprogramma’s van SBO-Euroforum. Momenteel is hij directeur en mede-eigenaar van hihaho interactive video, een snel groeiend internationaal edtech bedrijf.

Over Jos Arets;

Jos Arets werkt al vele jaren nationaal en internationaal aan het integraal ontwikkelen van mens & organisatie met de bedoeling bij te dragen aan het verbeteren van de prestaties van L&D. Dit manifesteert zich concreet in strategische advisering en het ontwikkelen van nieuwe concepten en publicaties over value-based leren en de Arets L&D-businessmodellen. Met AI is L&D nog beter in staat om businessimpact aan te tonen en dus een logische stap om hieraan te werken en daarover te publiceren.

Over Vivian Heijnen;

Vivian heeft meer dan 20 jaar ervaring als interne en externe adviseur op het gebied van L&D zowel in Nederland als internationaal. Ze brengt samen met een team adviseurs de prestatiegerichte werkplekleermethodiek uit het boek dagelijks in de praktijk en ze ondersteunt academies en leerafdelingen op weg naar prestatiegericht werkplekleren. Daarnaast werkt ze als programmamanager voor (regio)projecten waarin ze onder andere innovatieve oplossingen met AI bij organisaties implementeert. Dat laatste met behulp van applicaties ontwikkelt door Partners in AI.