Skip to content
Menu

PPZ Bronnenbank: nieuwe mijlpaal in kennisdeling

Belangrijke stap in het bevorderen van kennisdeling en professionalisering binnen de zorgsector

nieuws

Profportaal Zorg (PPZ) kondigt met trots een nieuwe mijlpaal aan in het doel om kennisdeling en professionalisering in de zorgsector te bevorderen en te faciliteren. De Bronnenbank, een innovatief platform dat is ontworpen om kennis en content te delen tussen zorgorganisaties, gaat een spannende nieuwe fase in .

De Bronnenbank is nu toegankelijk voor alle leden van PPZ. Ons hoofddoel is om waardevolle content die bijdraagt aan het leerproces en de professionele ontwikkeling van zorgverleners kosteloos te delen met collega zorgorganisaties. Deze content is eigendom van de PPZ-lidorganisaties en richt zich op vakgerichte thema's, specifiek afgestemd op doelgroepen, evenals relevante onderwerpen voor L&D-professionals. Mogelijke bronnen zijn e-modules, video's, microlearning, performance support, en kennisbronnen met betrekking tot onderwijs, opleiding en ontwikkeling binnen zorgorganisaties.

Wat de Bronnenbank zo bijzonder maakt, is het principe van samenwerking en kennisdeling. Met de Bronnenbank streeft PPZ ernaar toegang te bieden tot een schat aan relevante informatie die kosteloos wordt aangeboden door andere leden. Dit platform stelt organisaties in staat om dit materiaal te gebruiken als inspiratie en als basis voor verdere ontwikkeling, waarbij ze kunnen voortbouwen op het werk van hun collega's.

Deze nieuwe fase in de pilot van de Bronnenbank markeert een grotere toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid voor alle leden. Na een vorige fase in de pilot zijn updates aangebracht zoals een verbeterde zoekfunctie, die het nog eenvoudiger maakt om specifieke content te vinden. Daarnaast is er gewerkt aan een verbeterde gebruikersinterface voor het delen van content. Hierdoor kunnen leden moeiteloos kennisbronnen met elkaar delen.

"We zijn verheugd dat de Bronnenbank zich verder ontwikkelt en nu voor alle leden beschikbaar is," aldus Hans Sjouken, directeur bij PPZ. "De zorgsector is gebaat bij samenwerking en het delen van kennis, en we zijn ervan overtuigd dat de Bronnenbank een essentieel instrument is om dit te bereiken. We kijken uit naar de groei van dit platform. In de volgende fase wordt gewerkt aan de mogelijkheid dat content van commerciële aanbieders kan worden toegevoegd aan de collectie."

Leden van PPZ worden aangemoedigd om de Bronnenbank te verkennen en actief deel te nemen aan de kennisdeling. Met de steun van alle leden zal het een nog waardevoller hulpmiddel worden.