Skip to content
Menu

Ruim 89% enthousiast over interactive video learning

Steeds meer zorginstellingen maken zelf educatieve video’s. Logisch, want op een smartphone zit alle techniek die je nodig hebt. Met de praktische adviezen van de Expertgroep Videoleren worden je video's nog leerzamer.

artikel

Met een smartphone heb je alles in handen om instructiefilmpjes op te nemen, te editen en op een platform te plaatsen. Alleen zijn ze dan nog niet interactief. Terwijl dat videoleren nou juist zo succesvol maakt. Samen met partner HiHaHo heeft PPZ onderzoek gedaan naar de effectiviteit van interactive video learning onder zorgmedewerkers. Ruim 89% van de ondervraagden was enthousiast over video als leerinstrument. De medewerkers gaven aan de informatie sneller op te nemen en beter te onthouden.

Op ons eigen videoplatform kunnen leden video's maken en delen.

De Expertgroep Videoleren houdt de innovaties die gaan over videoleren nauwlettend in de gaten. Ook helpen ze leden bij het inzetten van video als leerinstrument. Profportaal Zorg heeft een eigen videoplatform met tools, zodat de leden hun video's kunnen delen en kunnen experimenten met het interactief maken ervan. Denk aan het opnemen van vragen, hoofdstukken en links.

Bovenstaande video is een mooi voorbeeld van een interactieve video gemaakt door het Groene Hart Ziekenhuis. Tijdens het filmpje wordt een vraag gesteld die de kijker kan beantwoorden. Meteen daarna volgt het antwoord.